Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ 2012 ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Απο το καταμεστο White Heart Lane...και μεσα απο τους δεκτες των τηλεορασεων, ολος ο κοσμος παρακολουθησε ,την ξαφνικη καταρευση και μαχη για την ζωη του στο χορταρι του γηπεδου ,του χαφ των Bolton Wanderers  Fabrice Muamba. Αμεσα εγινε κατανοητο οτι ο ποδοσφαιριστης επαθε καρδιακη προσβολη και παροτι η καρδια του σταματησε να κτυπα για δυο ωρες καταφερε και κερδισε τον χαρο....Αργοτερα εγραψε και βιβλιο γυρο απο την συναντηση του με τον θανατο.....

 
13 ΜΑΙΟΥ 2012
Τελευταια αγωνιστικη του πρωταθληματος και η μαχη για τον τιτλο του πρωταθλητη κρινεται στο 5' λεπτο των καθηστερησεων και αφου προηγουμενος το ματς μεταξυ της  Manchester United  κοντρα στην AFC Sunderland ειχε τελειωσει .Σε εκεινο το λεπτο των καθηστερησεων κοντρα στην Queens Park Rangers, ο Sergio Agüero πετυχαινει το γκολ που εδωσε μετα απο 44 χρονια των τιτλο στους Citizens.
 
Sergio Aguero - Manchester City v Queens Park Rangers - Premier League 

19 ΜΑΙΟΥ 2012
Ο ΙΒΟΡΙΑΝΟΣ ΑΣΟΣ ισοφαριζει το σκορ στον τελικο του CHAMPIONS LEAGUE και αυτο δεν ηταν αρκετο για να γραφτει με χρυσα γραμματα στην ιστορια της FC Chelsea.Με το δικο του καθοριστικα ευστοχο πεναλτυ στη διαδικασια ...δινει τον πρωτο ευρωπαικο τιτλο στην ομαδα απο το ΛΟΝΔΙΝΟ.

  
 
14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Η οικονομικη καταρευση και πτωχευση των  Glasgow Rangers....απο καιρο ηταν κοινο μηστικο.
Παρολαυτα ηταν ενα Schock οταν η ιστορικη αυτη ομαδα του ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟΥ ποδοσφαιρου λογω των χρεων αναγκαστικε σε πτωχευση και ΙΔΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ μετα απο 140 χρονια ιστοριας και 54 εθνικα πρωταθληματα....Σημερα παιζει πλεον στην Δ κατηγορια και ειναι πρωτη στην βαθμολογια.
  

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Ημιτελικα του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ....
ΙΤΑΛΙΑ -ΑΓΓΛΙΑ  διαδικασια των πεναλτυς και η ΙΤΑΛΙΑ ειναι με 1-2 πισω στο σκορ...
Ο Riccardo Montolivo χανει το πεναλτυ και ερχεται η σειρα του Andrea Pirlo..Παρα την κρισιμότητα και την ενταση της στιγμης τολμα ο μεσσος των Ιταλων να το εκτελεσει με τον τροπο που εκτελεσε πριν απο χρονια ο ANTONIN PANENKA O ΤΣΕΧΟΣ και εμεινε στην ιστορια....Μετα απο αυτο ηλθαν τα πανο κατο για τους ΑΓΓΛΟΥΣ και οι ΙΤΑΛΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ 4-2.
 
1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Η ΑΡΜΑΔΑ του Vicente Del Bosque γραφει την δικη της Ιστορια...
Γινεται η πρωτη ομαδα που κατακτα για πρωτη φορα τρεις συνεχόμενους τιτλους...
Πρωταθλητρια ευρωπης ...Παγκοσμια πρωταθλητρια...και ξαναμανα...Πρωταθλητρια ευρωπης...
κερδιζοντας στον τελικο τους Μακαροναδες και παλι με ιστορικο ρεκορ 4-0 .
Αποδεικνύοντας πως ειναι η παγκοσμια ποδοσφαιρικη  δυναμη αυτη την εποχη.

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Friends Arena
Επισημα εγκαινια στο ολοκαινουργιο Friends Arena στην ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ...και την παρασταση κλεβει ο ZLATAN IBRAHIMOVIC γραφοντας και αυτος την δικη του ιστορια με τα τεσσερα πρωσοπικα γκολ που πετυχε στο φικο κοντρα στην ΑΓΓΛΙΑ αλλα ακομη πιο εντυπωσιακο ηταν το τεταρτο γκολ που πετυχε με ακροβατικο τροπο....
 

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
40 χρονια κρατησε το ρεκορ μου και το κατεριψε ο καλύτερος ποδοσφαιριστης του κοσμου ....
Με αυτα τα λογια αναγνωρισε την καταριψη του ρεκορ που κατειχε ο ιδιος ο bomber του 1972
Gerd Müller.  
 
16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Απο το 2000 που για πρωτη φορα διοργανώθηκε απο την FIFA το διηπειρωτικό κυπελλο και που το κερδισε και τοτε η Βραζιλιανικη ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ ...μονο Ευρωπαικοι συλλογοι το κερδιζαν μεχρι το 2012 .
Παλι λοιπον η ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ ηταν αυτη που στο παιχνιδι που εγινε στην Ιαπωνια στην πολη της ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ...και με την κεφαλια του PAOLO GUERRERO καταφερε και επικράτησε της ΑΓΓΛΙΚΗΣ  ΤΣΕΛΣΗ