Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΟ"" ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ"" R9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ

Στις παριφες του ΡΙΟ ΝΤΕ ΖΑΝΕΙΡΟ στις 22 Σεπτεμβριου 1976 ηλθε στο κοσμο .


 Στα δεκαξι του βρεθηκε να παιζει ποδοσφαιρο στην ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ.
 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΙΖΟΝ ΣΕ 60 ΜΑΤΣ  ...60 ΓΚΟΛ!!!


 Κλιθηκε στην ΣΕΛΕΣΑΟ (ΕΘΝΙΚΗ) στην ηλικια των 17 ετων οπως ο μεγαλος ΠΕΛΕ και στα γηπεδα της  ΑΜΕΡΙΚΗΣ στο παγκοσμιο κυπελλο κατεκτισε το τροπαιο.


 Αμεσως η ευρωπη ενδιαφερθηκε για τον πιτσιρικα και η ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ πληρωσε την εποχη εκεινη 5,5 εκατομυρια για να τον ενταξει στο ροστερ της.Στην πρωτη σαιζον πειρε το κυπελλο και βγηκε πρωτος σκορερ του πρωταθληματος Μαζιτης σε 71 ματς πετυχε 66 γκολ.



 Το μεγαλο αλμα ...με 15 εκατομυρια τον αγορασε η ΜΠΑΡΤΣΑ!!!   34 ΓΚΟΛ σε 37 παιχνιδια πρωτα θληματος και συνολικα   48 ΣΕ 51 παιχνιδια.


 Την επομενη χρονια αμεσως η ΙΝΤΕΡ  με 28 εκατομυρια!!! τον φερνει στο ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ.
 Κατεκτησε την πρωτη χρονια κιολας μαζι της το κυπελλο ΟΥΕΦΑ και βγηκε δευτερος σκορερ πισω απο τον Γερμανο ΜΠΙΡΧΟΦ. Εκει του κολλισανε το παρατσουκλι ..ΤΟ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
Στην ΙΝΤΕΡ  λανσαρε και τον πανυγιρισμο με τα χερια απλομενα σαν φτερα αεροπλανου.

 Στα γηπεδα της ΓΑΛΛΙΑΣ στο παγκοσμιο εφτασε με την εθνικη στον τελικο και χασανε απο την ΓΑΛΛΙΑ  το τροπαιο  με 0-3.

 1999 και οι τραυματισμοι αρχισαν ο ενας μετα τον αλλον να τον ταλαιπορουν .Ενας μαλιστα ηταν τοσο σοβαρος που τον κρατησε δυο χρονια μακρια απο τα γηπεδα.


 2001 Επιστρεφει και στα γηπεδα της ΚΟΡΕΑΣ  στο παγκοσμιο  εναντιον της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ  κατακτα το τροπαιο  με δυο δικα του γκολ!!

 Για 45 εκατομυρια  η ΙΝΤΕΡ τον πουλαει στην ΡΕΑΛ. Εκει ειχε συμπαιχτες τους ΦΙΓΚΟ ΜΠΕΚΑΜ ΚΑΙ ΖΙΝΤΑΝ.Καταπληκτικη πρωτη χρονια μαζιτης αλλα οι αμμεσως επομενες χαμενες.


 2006  Και παλι οι ΓΑΛΛΟΙ τους στερουν τον τιτλο οπως το 1998  αν και σε αυτο το παγκοσμιο εσπασε το ρεκορ ολλων των εποχων ξεπερνοντας τον μεγαλο ΓΚΕΡΤ ΜΙΛΛΕΡ με 15 τερματα στον θεμο!!!

 Με τον ΚΑΠΕΛΟ προπονητη χανει την θεση του στην ενδεκαδα της ΙΝΤΕΡ και φευγει για την ΜΙΛΑΝ . Οι τραυματισμοι δεν τον αφεινουν και στο παιχνιδι με την ΛΙΒΟΡΝΟ στις 13 -2 -2008
 παθενει ολικη ριξη και η ΜΙΛΑΝ μετα το τελος της σαιζον δεν του αναεωνει το συμβολαιο.


 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και η ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ του δινει την ευκαιρια για να συννεχισει να παιζει .
 Ο ΚΑΡΛΟΣ ΝΤΟΥΓΚΑ ομως δεν του εμπιστευεται την φανελα με το   9    για την εθνικη και για το  πεμπτο κατα σειρα παγκοσμιο κυπελλο της καριερας του .

 2011 Ο MYSTER  R9  ΑΠΟΣΕΙΡΕΤΑΙ  ΣΤΑ  34 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ.