Σάββατο 19 Μαΐου 2012

BAYERN-CHELSEA ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΑΝΤΙ BARCA-REAL

ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ...μαγκες.....
Με σφιχτο..μ..νες Γιαπονεζουλες,με θερμες εξωτικες Βραζιλιανες, βυζαρουδες Αμερικανες και κριοκωλες Σκανδιναβες....θα την βγαλουμε μεχρι το Ευρωπαικο πρωταθλημα των Εθνικων ομαδων.
Σημερα ομως ολλα τα βλεματα θα ειναι στραμενα στην πρωτευουσα της Βαυαριας το ΜΟΝΑΧΟ....
ΣΤΟ ΑLLΙΑΝΖ ΑRΕΝΑ ....
BAYERN MUNCHEN-CHELSEA LONDON
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Πέδρο Προένσα είναι κι επισήμως ο διαιτητής του φετινού τελικού του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν και την Τσέλσι, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο Μόναχο.
Ο 41χρονος Πορτογάλος ρέφερι, οικονομικός διευθυντής στο επάγγελμα, είναι μεταξύ των διαιτητών που έχουν επιλεγεί για το Euro 2012. Πέρσι είχε διευθύνει τον ημιτελικό του Champions League μεταξύ Μαν. Γιουνάιτεντ και Σάλκε (4-1), ενώ φέτος έχει ήδη «σφυρίξει» σε πέντε ματς της διοργάνωσης.

17/08/2011: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάλμε 4-1 (προκριματικά)
13/09/2011: Ολυμπιακός Μαρσέιγ 0-1 (φάση ομίλων)
02/11/2011: Βιγιαρεάλ-Μαν. Σίτι 0-3 (φάση ομίλων)
07/12/2011: Λιλ-Τραμπζονσπόρ 0-0 (φάση ομίλων)
13/03/2012: Ίντερ-Μαρσέιγ 2-1 (φάση των «16»)

Πώς έφτασαν εδώ

Ξεκίνησαν δυνατά, πέρασαν αγωνίες τόσο που κινδύνεψαν να αποκλειστούν, προκάλεσαν σάλο, θριαμβεύοντας... Και όλα αυτά για να σηκώσουν το τρόπαιο στον ουρανό του «Αλιάνζ Αρίνα» στο Μόναχο. Μία από τις δύο θα τα καταφέρει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπάγερν ή Τσέλσι;

Το δυναμικό ξεκίνημα
Η Μπάγερν ξεκίνησε πιο νωρίς από την Τσέλσι το ταξίδι της στη φετινή διοργάνωση. Πέρασε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 3-0 τη Ζυρίχη από τα πλέι οφ για να προκριθεί με σχετική άνεση στους ομίλους.

Πρώτες από τον όμιλο
Εκεί που βρέθηκε με Βιγιαρεάλ, Νάπολι και Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν ξεκάθαρα το φαβορί λόγω και της μεγαλύτερης εμπειρίας της από τις υπόλοιπες ομάδες και το επιβεβαιώσε. Βγήκε πρώτη με 13 βαθμούς, έχοντας τέσσερις νίκες και από μία ισοπαλία και ήττα.

Η Τσέλσι είχε δύο άμεσα ανταγωνιστές με τη σειρά της. Ωστόσο, Βαλένθια και Μπάγερ Λεβερκούζεν πόσω μάλλον η Γκενκ δεν την απέτρεψαν από το να πάρει την πρωτιά με 11 βαθμούς. Ακόμη και αν αυτή κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τη Βαλένθια (3-0). Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες ο απολογισμός των «μπλε».

Η αγωνία και ο κίνδυνος: Με ήττες στο πρώτο ματς
Στη φάση των «16» οι Λονδρέζοι αντιμετώπισαν μια αντίπαλο των Βαυαρών στην προηγούμενη φάση. Τη Νάπολι και τα... χρειάστηκαν αναφορικά με την πρόκρισή τους στους «8», αφού στο πρώτο ματς οι «παρτενοπέι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο γήπεδό τους. Επικράτησαν 3-1 και η ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό. Ωστόσο, μέσα στο σπίτι της ισοφάρισε το σκορ και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί που ήρωας χρίστηκε ο Ιβάνοβιτς που έκανε το 4-1 στο 105', με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να κρατούν το εισιτήριο για τους «8».

Από την άλλη, οι Γερμανοί είχαν πιο εύκολο έργο απέναντι στη Βασιλεία. Παρόλο που έχασαν 1-0 στην Ελβετία, στο γήπεδο που διεξάγεται ο τελικός, το «Αλιάνζ Αρίνα», δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συντρίψουν τον αντίπαλο με 7-0.

Ο θρίαμβος: Με δύο νίκες στα ημιτελικά
Όπως ούτε η Μαρσέιγ στον επόμενο γύρο τους στάθηκε εμπόδιο. Με δύο νίκες με το ίδιο σκορ τόσο στη Μασσαλία (2-0), όσο και στο Μόναχο (2-0) στα προημιτελικά, το συγκρότημα του Γιουπ Χάινκες βρέθηκε στα ημιτελικά.

Κάτι που έγινε και με τη φιναλίστ του 2008, Τσέλσι, η οποία με ανάλογο τρόπο και δύο νίκες με διαφορά ενός γκολ (1-0 στο «Ντα Λουζ» και 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέκλεισε την Μπενφίκα.

Η έκπληξη: Απέκλεισαν τα φαβορί
Και αν μέχρι τότε Μπάγερν και Τσέλσι ήταν το φαβορί, στα ημιτελικά τα πράγματα ήταν αλλιώς. Και πως να μην είναι όταν η πρώτη αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης των Ζοσέ Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο και η δεύτερη την πανίσχυρη και πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα. Κι όμως, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με αγώνες που έσπασαν καρδιές, Γερμανοί και Άγγλοι έκαναν το θαύμα τους απέναντι στους Ισπανούς.

Οι Βαυαροί επικράτησαν στα πέναλτι και μάλιστα μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της βασίλισσας, αφού και τα δύο ματς έληξαν 2-1, ενώ οι «μπλε» ήταν εκείνοι που προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρη Ευρώπη νικώντας τους «μπλαουγκράνα» με 1-0 στο Λονδίνο και φέρνοντας 2-2 στο «Καμπ Νου» ακόμη και αν έπαιζαν με 10 παίκτες κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο.

ΜΠΙΡΙΤΣΑ ..ΠΙΤΣΑ...ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑ....

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ :

JAPAN και  κωδ.227 ΤΣΕΡΕΖΟ ΟΣΑΚΑ-ΚΑΣΙΒΑ  εδω θα πονταριζα στο  0 εως 1 γκολ με την αποδοση 3,75    1-2

Στον τελικο  ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΙΖΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΕΝΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΟ  Χ 3,30 ΚΩΔ.228     1-2   (στο 87' ο RICARDO VAZ TE ειχε διαφορετικη γνωμη και εκανε το  1-2)

ΕΛΤΣΕ -ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ  Χ 3,30   2-3

ΒΡΑΖΙΛΙΑ  ΚΩΔ.246 ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ-ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ ΠΡΕΜΙΕΡΑ και η ισοπαλια παιζει Χ 3,10  1-1

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΩΔ.247 ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΣΟ   Χ 3,10   1-0  στo 88'

Καλο το πονταρισμα και στον ασσο της ΧΟΝΕΦΟΣ ΚΩΔ.241  με 2,35 αποδοση.   1-0

παιζει πολυ να ειναι Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1,95 Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ....ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ Χ ΤΕΛΙΚΟ 3,35...