Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

JUVEARENA OPENING

105,000,000 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ κοστισε στην ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ το στολιδι της.  ΧΑΛΑΛΙ ΟΜΩΣ!!!
 Παρουσια 41,000 θεατων τοσους χωραει το ολοκαινουργιο γηπεδο και με πολους επισημους καλεσμενους οπως ο γηρεοτερος εν ζωη ποδοσφαιριστης της ομαδος LUCIDIO SENTIMENTI 91ετων παρακαλω!!! Ο  FABIO CAPELO ,O DINO ZOFF, OMARCELO LIPPI και πολλοι αλλοι.
 Τιμηθηκε δε και με εναν χορο στο κεντρο του γηπεδου και η μνημη του ΑΣΤΕΡΑ της που επαιζε στη θεση libero...GAETANO SCIREA που εφυγε απο την ζωη σε αυτοκινητιστικο δυστυχημα το 1989.
 Ολοι ομως μηνανε στην σκια των δυο  ΣΗΜΑΙΩΝ της ομαδας του τοτε GIAMPIERO BONIPERTI(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ) και του τωρινου μεγαλου ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ του DEL PIERO.Οι δυο τους μπηκαν στο γηπεδο κρατοντας ενα πανο των σπουδαστων του γυμνασιου MASSIMO D'AZEGLIO GYMNASIUM που πριν απο 114 χρονια ειχαν την ιδεα να ιδρισουν την ομαδα.

 Το φιλικο παιχνιδι που εγινε με αφορμη τα εγγαινια του νεου γηπεδου με επιλογη για αντιπαλο την αγγλικη  NOTTS COUNTY δεν ηταν τυχαια .Τα χρωματα της η ΓΙΟΥΒΕ τα πηρε απο την αγγλικη ομαδα.Απο 1897 εως το 1903 η ΓΙΟΥΒΕ φορουε κοκκινες στολες εως την ημερα που ο αγγλοσ ποδοσφαιριστης JOHN SAVAGE και για λογαριασμο της ομαδας παριγγηλε καινουργιες στολες απο την ΑΓΓΛΙΑ ...και ο φιλος του που θα εστελνε τις στολες απο την Αγγλια ηταν οπαδος της  ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ και του εστειλε τις ασπρομαυρες στολες της ομαδος που υποστιριζε....και απο τοτε η ΓΙΟΥΒΕ φοραει τα  ασπρομαυρα...
 
Η la veccia signora ειναι πλεον η μοναδικη ομαδα στην Ιταλια με ιδιωκτητο γηπεδο.!!!Το γηπεδο εχει ΜΟΥΣΙΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ,4000 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ,34,000 τετρ.μετρα ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,οι κερκιδες απεχουν πλεον μονον 7 μετρα απο τον αγωνιστικο χωρο και η τελευταια θεση ψηλα 49 μετρα.

 Για την ΙΣΤΟΡΙΑ το πρωτο γκολ στο ολοκαινουργιο γηπεδο το πετυχε  ο LUCA TONI με πεναλτυ στις αρχες του δευτερου ημιχρονου...και οι αγγλοι ισοφαρισαν σε  1-1.